Kirjakääröön kirjoitettu

16.04.2020 21:02

Kirjakääröön kirjoitettu (16.4.)

On neljä hevosta ja on neljä sinettiä. Hevoset ovat eri värisiä. Ensimmäinen on valkoinen, sitten tulee punainen, sitten musta ja viimeisenä hallava hevonen. Kaikilla hevosilla on ratsastaja. Kaikki ratsastajat kuvaavat huonoja tapahtumia ihmiskunnan historiassa. Myös valkoinen, joka on kuvaus eksytyksistä! Evankeliumin levittämiseen käytetään Hengen miekkaa, eksytysten levittämiseen jousipyssyä myrkkynuolineen!

Ilmestyskirjan kuvaus ihmisiä kohtaavista kamalista ajoista historian saatossa eivät jätä ketään kylmäksi! Hevosten kavioiden kopse on ollut kuultavissa ja se voimistuu koko ajan. Jumalan valtaistuin salissa avataan kirjakäärön sinettejä, ja seuraukset näkyvät täällä maan päällä. Neljännen sinetin jälkeen ilmestyskirjan näky tuo eteemme hallavan hevosen, jonka selässä istuu Kuolema ja Tuonela!

Kaikki alkaa siitä, kun valtaistuin salissa on vain yksi henkilö, joka kelpuutetaan avaaman kirjakäärön seitsemän sinettiä. Hän on teurastettu Jumalan Karitsa, Jumalan ainokainen Poika, Jeesus Kristus! Se on Hän, jolle on annettu kaikki valta Taivaassa ja maan päällä.

Mitä tämä tarkoittaa? Kun sinettejä avataan tapahtuu aina jotakin ihmisten maailmassa eli luomakunnassa. Avaajana on aina Hän, joka syntyi pieneen talliin, joka ristiinnaulittiin ristille pahantekijänä, joka nousi ylös kuolleista, joka nousi ylös taivaisiin ja joka istuu Isän Jumalan oikealla puolella. Niin ja joka myös rukoilee meidän puolestamme!

Seitsemästä sinetistä viisi on jo avattu! Viideshän kertoo uskovien vainoista, joka alkoi jo alkuseurakunnan aikana ja päättyy Jeesuksen toiseen tulemiseen. Kuudetta sinettiä odotellessa hevoset jatkavat laukkaansa. Tapahtuu samaa, mistä Jeesus kertoo evankeliumeissa. Ennen paluutaan maailmassa on vainoa , eksytystä, sotia, nälänhätää, kulkutauteja ja ruttoa.

Hallavalla hevosella ratsastaa Kuolema , ja Tuonela on hänen seuralaisenaan. He tuovat tullessaan kuollettavaa kärsimystä monenlaisten "vitsauksien" kautta. Villipedot, kulkutaudit, epidemiat ja rutot ovat tuon ratsun kuljettamia kurimuksia, joihin miljoonat ihmiset ovat joutuneet omassa vaelluksessaan. Korona virus on yksi näistä onnettomuuksien tuojista. Sen jälkeen on tulossa taas toisia, joiden kaikkien valtaan on annettu surmata ihmiskuntaa. Vaikka näin on kirjoitettu ja vaikka näin tulee tapahtumaan, ihmiskunnan velvollisuus on kuitenkin taistella kaikkea kuoleman valtaa vastaan. Rakkaus velvoittaa siihen.

Evankeliumit ja Ilmestyskirja avaavat meille ikkunan eiliseen, tähän päivään ja tulevaan. Jos tuo ikkuna on kiinni, emme ymmärrä elämää, emme ymmärrä kuolemaa. Ja varsinkaan emme ymmärrä Jumalaa?! Jumala on sekä rakastava että pyhä. Sen Hän on ilmaissut Sanassaan ja Pojassaan, joka on tuo Sana ja joka tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Jeesuksen kuolema kertoo Jumalan pyhyydestä. Jeesuksen ylösnousemus kertoo Jumalan rakkaudesta.

Nyt hallavan hevosen laukka näyttää uhkaavalta ja tavallista voimakkaammalta. Sille on annettu lupa nelistää maailman joka kolkalla. Vasta Viimeisen Tuomion jälkeen ratsun meno viimein lakkaa, kun Kuolema ja Tuonela heitetään lopullisesti tuliseen järveen! Tuohon hetkeen saattaa mennä vielä tovi, vaikka kuudennen sinetin aika koko ajan läheneekin.

Ilmestyskirjan kuvaukset sineteistä, pasuunoista ja vihan maljoista ovat karua luettavaa. Pysäyttävintä on huomata ihmiskunnan väsymätön taistelu Jumalaa vastaan. Ihmissydämen paatumus syöksee koko luomakunnan lopulliseen tuomioonsa. Jumalan sallima kuritus ei johda kääntymiseen ja rukoukseen, vaan silmittömään herjaamiseen ja Jumalan kiroamiseen.

Mitä tapahtuu Koronan jälkeen? Osa ihmisistä kääntyy onneksi Jumalan armon puoleen, osa jatkaa valitettavasti entiseen malliinsa piittaamasta Jumalan Sanasta. Hevoset jatkavat kulkuaan ja ratsastajat toimiaan? Kyllä se menee juurikin näin! Näin on kirjakääröön kirjoitettu, ei määräyksenä vaan Jumalan ennalta tietämyksen mukaan. Jumala, jolla ei ole aikaa, tietää mitä tuleman pitää. Hänen käsiinsä on siis hyvä jättää itsensä ja läheisensä.

Kuudes sinetti odottaa avaajaansa. Sen jälkeen kääntyminen Jumalan puoleen on enää mahdotonta. Jeesus odottaa ihmisten kääntymistä Hänen puoleensa, jolla on Kuoleman ja Tuonelan avaimet. Seurakunta odottaa viimeistä pasuunan puhallusta ja Karitsan häitä. Tämän keskellä me kaikki odotamme Koronan hellittävän otettaan ja elämän palaamista normaaliksi. Kaikki nämä odotukset tulevat täyttymään joskus. Jumala tietää - milloin!