FB kirjoituksia

20.6.202

Elokapina

Voisko joku selittää, miten on mahdollista, että poliisin pitää neuvotella mielenosoittajien siirtämisestä pois liikenteen tieltä Mannerheimin tiellä!? Elokapinan eli anarkiaan pyrkivän liikkeen mielenosoittajat saavat telttailla keskellä liikenneväyliä sisäministerin suosiollisella avustuksella. Poliisilaitoksen tulisi hävetä. Sisäministerin tulisi erota!

Elokapina käyttää härskisti ilmastonmuutosta keppihevosenaan mielen ilmauksilleen. Liike ei ole pätkääkään kiinnostunut ilmastosta, vaan yhteiskuntajärjestyksen horjuttamisesta. Mutta tätä useat kapinan kannattajat eivät tiedä. Niinpä hyväuskoisesti ollaan valmiit melkein mihin vain tärkeän asian puolesta! Ilmastonmuutos on huolestuttava ja tärkeä asia. Vapaus mielenilmausuun on tärkeä oikeus jokaiselle. Laittomuus eli anarkia ei ole kuitenkaan väline asioiden ajamiselle. Toisten elämän vaikeuttaminen tai suorastaan vaarantaminen ( hälytysajoneuvot) ei ole missään oloissa hyväksyttävää. Elokapinan tulisi ottaa mallia Greta Thunbergista! Mutta se ei palvelisi kapinan agendaa yhteiskunta järjestyksen horjuttamisesta ja haastamisesta. Tulilinjalla ovat vain ja ainoastaan poliisi ja oikeuslaitos. Kun niiden toiminta on saatu kyseenalaistettua, tie on apposen avoin kansalaistottelemattomuudelle , oli asia mikä tahansa. Eli laittomuus muuttuu lailliseksi kapinoinnin kautta.Tätäkö Suomen kansa haluaa? Ei halua eli poliisin ja hallituksen pitää vahvistaa otteitaan tällaisia telttailijoita vastaan. Leirintäalueet ovat telttoja varten, kadut ja liikenneväylät taas ajoneuvoja ja pelastuslaitosta varten.

 

1.4.2021

Pandemialaki

Muualla maailmassa kaupunkien pormestarit voivat laittaa ulkonaliikkumiskiellon sormia näpäyttämällä!? Meillä taas päätöksiä torpataan milloin mistäkin suunnalta. Kuka kertoisi meidän juristeille, että silloin kun on poikkeusolot, silloin perustuslaki siirtyy takavasemmalle. Ei pandemian keskellä pitäisi kenenkään puhua perusoikeuksista. Vuosi sitten ihmettelin Suomen valmiuslakia ja sen selviä valuvikoja. Miten tänne ei saada pandemialakia, joka toimii eli että ei jokaista askelta tarvitse kysyä erikseen, vaan ne kuuluvat pakettiin karvoineen päivineen!

 
22.2.2021

Yläkerran ovella!

Joitakin ikääntymiseen pelottaa. Omat sairaudet, liikunnan hidastuminen, oman kehon väsyminen sekä ikätoverien yllättävät kuolemat pakottavat ajattelemaan elämän rajallisuutta.Isovanhemmuus, jälkikasvun varttuminen elämän mahdollisuuksiin merkitsee myös oman elämän loppumisen lähestymistä. Ilo ja tietynlainen haikeus kutovat yhdessä viimeisiä silmukoita olemisen villapaitaan. Elämä ei jatkukaan loputtomiin, vaikka nuorena siltä tuntui. Kuoleman kohtaaminen lähestyy itsepintaisesti eikä suostu yhteiseen neuvottelupöytään.
Hyvin monia tämä kaikki ahdistaa tai jopa pelottaa! Kuoleman ote tuntuu ajoittain kuristavalta. Yhdeksi pakokeinoksi löytyy ajatuksen karistaminen pois mielestä. Kuoleman miettiminen tekee olon ankeaksi ja epämieluisaksi. Kuka sellaista jaksaa? Ja mitä hyötyä siitä olisi? Elämä on annettu elettäväksi, ei elävältä hautaamista varten. Kuolema tulee sitten kun se tulee, ilman suurempia pohtimisia! Totta toinen puoli! On kuitenkin sanottu, että kun on tehnyt sinunkaupat kuoleman kanssa, vasta sitten kykenee elämään rohkeaa ja antoisaa elämää! Jos näin on, miten tehdään tuttavuutta kuoleman kanssa niin, että siitä tuleekin elämän kannattelija eikä sen tuhoaja?! Miten suuresta vihollisesta voisikin tulla hyvän uutisen sanansaattaja? Ja onko se edes mahdollista?
On se. Apostoli Paavali on hyvä esimerkki tavallisista kuolevaisista. Hän lauloi kahleet käsissä ja jaloissa kosteassa vankityrmässä odottaen todennäköistä kuolemaansa. Hän uskalsi kirjoittaa seurakunnalle kirjeen, jossa toteaa valaisevasti:" Kuolema on minulle voitto!"
Nykyaikana Kuolema on siirtynyt syrjään tavallisesta arjesta. Siitä on tullut entistäkin salaperäisempi ja vaietumpi, vaikka uutislähetykset voittopuolisesti täyttyvät maailman kurimuksista. Virukset, sodat, pakolaiset, nälänhädät ja taifuunit muistuttavat päivittäin elämän arvaamattomuudesta ja hauraudesta. Kaikesta tästä huolimatta kuoleman todellisuus ja mahdollisuus torjutaan (varsinkin tällaisissa länsimaissa kuten Suomessa?) ylikorostuneen päättäväisesti. Siitä ei haluta tai kyetä keskustelemaan edes kuolinvuoteen äärellä läheisen ollessa saattohoidossa.Tiedän, että Kuolemasta on vaikea puhua. Siitä kuitenkin kannattaa puhua! Ihmisellä on alku ja loppu, ajankohta, jolloin hän syntyy tähän maailmaan ja ajankohta, jolloin hänen ajallinen elämänsä päättyy. Ihmisen syntymään tehdään usein monenlaisia valmisteluja. Odotusaika mahdollistaa tarpeellisten toimenpiteiden toteuttamisen ja niistä puhumisen hyvissä ajoin etukäteen.
Kuolemaan voi myös varautua ajoissa, vaikka aina se ei onnistukaan! Ajallisen elämän katkeaminen voi tulla yllättäen. Siksi siitä kannattaa vaihtaa ajatuksia ja ottaa selvää, mitä kuolema merkitsee, ja voisiko se todellakin olla jotakin muuta, kuin ahdistava ihmisen osa, suuri tuntematon, viikatemies ilman sääliä, vihollinen, joka ei koskaan häviä taistelua!? Onneksi kuolemaan voi varautua todella hyvin ja siitä voi ottaa selkoa. Avainsana on luottamus! Luottamus siihen, että on olemassa kuolemaakin väkevämpi mahti, jolle kuolemankin pitää kumartua. Tuo mahti on Jumala, jota saamme tuttavallisesti puhutella Taivaalliseksi Isäksi. Luottamus Hänen lupauksiinsa vahvistaa meidän viimeisiä askeliamme kohti yläkerran ovea, ovea jota ei voi avata, vaan se avataan kulkijalle!
On olemassa kaksi ovea. Samoin on olemassa kaksi syntymää ja kaksi kuolemaa! Tiesitkö sen? Jos et ole kuullutkaan moisista, niin kerron mitä tarkoitan. Jokainen syntyy maailmaan äidin kautta. Tämä on ensimmäinen syntymä. Toinen syntymä tulee silloin, kun ihminen tulee uskoon eli uudestisyntyy vedestä ja Hengestä. Ensimmäinen kuolema toteutuu silloin, kun ajallinen elämämme päättyy. Toinen kuolema tapahtuu Viimeisen Tuomion jälkeen, kun pelastumattomat heitetään iankaikkiseen kadotukseen. Kahden oven merkitys liittyy oleellisesti edelliseen. Jeesus sanoo koputtavansa jokaisen ihmisen ovelle, sydämen ovelle. Mikäli avaamme oven Hänelle, Hän täyttää sydämemme anteeksiantamuksen ilolla. Saamme pelastuksen lahjan, uudestisyntymisen ihmeen, joka on todellisempaa kuin näkyvä maailma.
Jeesus ei ainoastaan koputa ovellemme, vaan on itse ovi iankaikkiseen elämään. On kaksi ovea. Toisen avaamme me, ja toisen avaa Jeesus. Kun avaamme ovemme Jeesukselle, Hän avaa ovensa Taivaalliseen kotiin. Tämä on sitä valmistautumista hetkeen, jolloin aika loppuu ja alkaa ajattomuus eli iankaikkisuus! On suunnaton etuoikeus vastata Jeesuksen kolkutukseen jo nuorena. Itse sain tehdä sen 27 vuotiaana ja olen kiitollinen siitä Jumalalle. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä avata sydämensä ovea Herralle. Kehotusta nöyrtyä syntiensä tunnustamiseen on tarjolla koko ajan evankeliumin kuulemisen kautta.
Vanhuus on viimeinen mahdollisuus vastata Jumalan kutsuun, Jeesuksen kolkutukseen. Tuohon kolkutukseen kannattaa havahtua. Kolkutus voi tapahtua monellakin tavalla, tärkeintä on vastaanottaa Jeesus sisälle saakka sydämeen. Alkaa yhteys ja ilo, joka voittaa kuoleman pimeyden, ja vie todelliseen valoon Valossa eläminen alkaa jo uskoontulon hetkellä. Sieluun tulee rauha ja levollisuus ja luottamus Jumalan hyvään tahtoon, jonka vakuutena on itse Jumalan Poika, Jeesus Kristus. Voin vanheta koko olemuksellani ja kiittää Jumalaa onnestani olla Hänen huolenpidossansa elämäni loppuun saakka. Päämääränä ihana tulevaisuus Jumalan uudessa taivaassa ja uudessa maassa, jonne meitä kaikkia kutsutaan.
Vanhuus on uusi mahdollisuus! Jumala jaksaa kutsua yhteyteensä, vaikka nuoruudessa olemme kääntäneet selkämme Hänelle. Mutta nyt vanhuudessa meillä on aikaa, ja meillä on vähemmän menemistä. Lisäksi kuoleman lähestyminen iän karttuessa kertoo lahjomatonta tarinaansa. Elämän viime vaiheet ja vuodet ovat käsillä. Tässäkö kaikki sitten oli? On traagista, kuinka monille todellakin kaikki oli siinä heidän mielestään! Kuolema ja Jumala on jäänyt tuntemattomaksi. Koko elämä on eletty ilman elämän antajaa, Jumalaa. Samalla elämä on eletty ilman tuomiota ja ilman anteeksiantamusta. Nyt kuitenkin nämä kaksi ruhtinasta astuvat kuvaan mukaan kuoleman hetkellä. Tuomion ruhtinas kerää joukkoonsa ovensa lukossa pitäneet, anteeksiantamuksen ruhtinas taas kutsuu luokseen Jeesuksen koputukseen vastanneet. Vanhuus on siis Jumalan pitkämielinen kutsu vastata Jeesuksen rakkauteen. Vielä on aika tehdä parannus, ja pyytää syntejä anteeksi. Vielä on aika tarttua Raamattuun ja uskoa Jumalan lupauksiin, joista yksi on tämä Jeesuksen sana:" Joka minun tyköni tulee, sitä minä en heitä pois"!(Joh.)
 
18.1.2021

Antti Heikkilä

Missä viipyy erikoislääkäri Antti Heikkilän julkinen anteeksipyyntö harhaan johtavista lausunnoista Korona pandemiaan liittyen!? Hänhän pitää pandemiaa valtaeliitin vedätyksenä! Tällaiselta henkilöltä pitäisi ottaa lääkärioikeudet pois pysyvästi.Tässä on käynyt niin, että yhden asian ympärille ( lääkkeetön elämä) kasattu agenda antaa kantajalleen kaikkitietämisen tunteen myös muissa asioissa! Ja opetuslapset kiltisti seuraavat perässä, sillä johtaja ei voi olla väärässä, vaikka monissa maissa ruumishuoneet pullistelevat ja teho-osastot loppuvat kesken. Mutta kun "maailmankatsomus" ei hyväksy lääkkeitä eikä siis myöskään lääkitsevää rokotusta, niin päätä seinään! Tulkaa siis järkiinne vähättelijät ja katsokaa ympärillenne, vai pitääkö kaikkien vähättelijöiden ja heidän läheisten sairastua vakavasti, ennen kuin äly ymmärtää palata takaisin sinne mistä on lähtenytkin.
Antti (salaliittoteoria) Heikkilän kuvaus myös jouluevankeliumista paljasti hänen kapean tietämyksensä ja harhailluusionsa omasta asiantuntemuksestaan. Kirjoittamassaan blogissa Heikkilä vääristi Jeesuksen sanoman koskettavan vain ajallista elämää. Hänen mukaansa ihmisiä vain kyykytetään (=salaliitto) taivas-uskolla ja helvetti-pelolla eli elämällä kuoleman jälkeen. Tällaiseen johtopäätökseen voi tulla vain siten, että ei ole lukenut yhtään Raamatun lausetta täydellä ymmärryksellä
 
1.11.2020

Aasin korvat

Elämäkertoja ei saisi kirjoittaa kerrottavan eli pääosan esittäjän eläessä! Muistini mukaan vanhoina hyvinä aikoina meni useampi vuosi, kunnes kuolleesta ja tunnetusta henkilöstä tehtiin elämäkerta. Tämä takasi sen, että kirjaan tuli vain merkitykselliset tapaukset ja ajatukset. Tänään asia on juuri päin vastoin! Elämäkerta kirjat pursuavat asioita, joiden olisi pitänyt pysyä lukijoille saavuttamattomissa. Mutta kun kertojina ovat pääosan esittäjät itse, terve harkinta on pettänyt ja "on paljastettu" joko jonninjoutavuuksia tai sitten asioita, jotka olisivat saaneet pysyä "salassa"! Liekö vanhenemisen tuomaa höperyyttä, kun liki 80v julkkismiehet ovat erityisen edustettuna tässä surullisessa ilmiössä? Onko ikääntyminen ja Kuoleman lähestyminen aiheuttanut paniikkia näiden onnettomien järjen juoksussa. Vai onko kysymys viimeisestä "rahastuksesta", koska seuraavasta ei ole kovasti takuita? Oli miten oli, ilmiö on kuitenkin suorastaan säälittävä. Siitäkin huolimatta, vaikka taustalla häärii tuttu kummajainen, johon otsikkokin viittaa. Joko arvaat, mihin nuo merkilliset, mutta tutut sanat kuuluvat?
Eräässä sadussa Prinssillä oli syntyessään aasin korvat. Siitä ei kuitenkaan saanut kertoa kenellekään kuoleman rangaistuksen uhalla. Hoviparturilla oli vaikeuksia tämän kiellon kanssa. Lopulta hän sai hyvän neuvon mennä kauas metsään, kaivaa syvä kuoppa, jonne voisi kuiskata tämän salaisuuden pois sydämeltään! Parturi toimi ohjeen mukaan ja sai avun tuskaansa. Sadussa lopulta parturin teko paljastui, mutta onneksi kaikki päättyi onnellisesti. Kun ihmisellä on koettuna paljon "muilta salassa olevia" tapahtumia, toteutuu tuo tuskallinen parturin kohtalo; kukaan ei tiedä, mitä kaikkea minulle on sattunut ja tapahtunut . Ja jos kuolen kohta, kukaan ei koskaan saa tietää, mitä "ihmeellistä" ja " tavallisesta poikkeavaa" minulle on sattunut tai mitä olen nähnyt ja kuullut! Ajatus siitä, että on olemassa asioita, jotka kannattaa viedä mukanaan hautuumaalle, on hävinnyt suositeltavana käytösmallina. Samaan veneeseen on ahdettu myös sanat itsekriittisyys ja hienotunteisuus. Tuskin monet edes nykyään ymmärtävät, mitä nuo elämän peruskivet tarkoittavat ? Niinpä vene onkin tuuliajolla vailla soutajaa.
Julkkisten narsismi tukee tuota sadun oivaltavaa totuutta. Salaisuutta on työlästä pitää piilossa, vaikka se olisi jopa häpeällistä tai tuomittavaa! Salaisuuden paljastaminen tyydyttää narsistisen halun olla jotakin vielä enemmän, kuin mitä muut tietävät tai osaavat kuvitellakaan. Siitäkin huolimatta, vaikka hintana olisi häpeän muuttaminen ansioksi ja kunniaksi. Tästähän olemme viime aikoina ja viime vuosina saaneet lukea. Surullista tässä kaikessa on ikävä havainto monen tunnetun henkilön luokalle jäämisestä elämän koulussa. Nämä julkkissankarit eivät ole oppineet mitään pitkän elämänsä aikana. Kaikki ovat jääneet aloitus luokalle, vuodesta toiseen. Syykin on tiedossa ehkä kaikille muille, paitsi heille itselleen. Jos rintataskussa on itsekeskeisyys ja takataskussa tarve olla ihailtu, ei etutaskuista voi löytyä mitään todella merkityksellistä toisille ihmisille. Puhumattakaan katumuksesta, joka elämän koulussa merkitsisi aina seuraavalle luokalle siirtymistä.
 
24.10.2020

Mielenterveyttä

Psykoterapia keskukseen on tehty tietomurto. Hakkeri yrittää saada taloudellista hyötyä paljastamalla asiakastietoja julkisuuteen. Huono homma monelle, mutta kannattaako huolestua tai panikoida? Kenenkään ei tarvitse hävetä tai salata sitä, että on sairastunut syöpään. Samoin kenenkään ei tarvitse hävetä tai salata sitä, että mieli on järkkynyt ja tarvitsee siihen hoitoa! Ihminen on kokonaisuus, jossa psyyke vaikuttaa fyysisyyteen ja fyysisyys psykkeeseen. Monen fyysisen sairauden taustalla on psyykkinen kuorma. Emme enää elä aikaa, jossa puhutaan hullujen huoneesta. Mielenterveys on terveyttä mielen alueella. Mielenterveys potilas on sairastunut sairauteen, joka kuormittaa henkistä jaksamista. Stressi on yleinen häiriötila työväestön keskuudessa. Se on mielen kuormittamista, mutta useinkaan se ei aiheuta avun hakemista ammattiauttajalta. Toisinaan stressi kuitenkin johtaa uupumukseen ja masennukseen. Harva ihminen tietää mielen jaksamisen rajat, ne tulevat kokemisen kautta. Onko siis masennuksessa jotain hävettävää? Ei tietenkään! Eikä muissakaan mielenterveyteen kuuluvissa vaikeuksissa.
Tuo kiristäjähakkeri elää vanhaa maailmaa, jossa hävettiin mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Nyt ei enää saisi olla niin! Siihen ei ole mitään syytä. Jos hakkeri julkaisee potilas eli asiakastietoja, sillä ei pitäisi olla meille mitään merkittävää vaikutusta. Kuitenkin me ihmiset reagoimme tapahtumiin eri tavoin. On siksi ymmärrettävää, että toisille hakkerirosvon julkeus tuottaa huolta ja ahdistusta. Mielestäni kylläkin aivan turhaan. Moraaliin kuuluvat asiat ovat hävettäviä, ei sairauksiin tai sairastumisiin liittyvät asiat. Kun kymmenen vuotta sitten jouduin suljetulle osastolle, en aikonut mitenkään salata tai hävetä sitä. Miksi? Koska siinä ei ole mitään salattavaa tai hävettävää! Kaiken lisäksi olen sen kautta saanut olla rohkaisemassa muita hyväksymään, että elämä on haavoittuvaista kaikille ihmisille. Rosvo hakkerin toiminta on väärää kaikin puolin. Hän tulee kuitenkin paljastamaan itsensä, kun kukaan ei reagoi hänen uhkauksiinsa. Ainoa, joka oikeasti tulee lopulta kärsimään tässä keitoksessa, on hakkeri itse. Hän luuli laskevansa riskit oikein, mutta toisin tulee käymään. Tämä on yksi esimerkki siitä, miten ihminen voi tuhota oman tulevaisuutensa rahan himon alttarille.
 
1.10.2020

Nollatoleranssi koulukiusaamiseen!

Kiusaajat erotettava koulusta ja heidän on siirryttävä toiseen kouluun! Tätä ennen kiusaajat koko koulun eteen kertomaan, miksi kiusaa muita tai jotakin koululaista. Jos joukkotuomio ei auta, niin pois koulusta! Kiusaajan vanhempien on etsittävä yhdessä koulutoimen kanssa uusi koulu, ei kiusatun vanhempien. Tämä pitäisi olla selvä heti kättelyssä! Toista vaihtoehtoa ei pitäisi olla olemassakaan. Toki lapsen traumaattinen kokemus koulusta synnyttää halun vaihtaa maisemaa turvallisen kouluympäristön saamiseksi. Kurin puuttuminen vaivaa koteja ja kouluja. Yhteiskunta on kiitettävästi karsinut mahdollisuutta rangaista kurittomia lapsia ja nuoria. Poliisin käyttämää voimankäyttöä ei lueta väkivallaksi, mutta vanhemman tai opettajan lujat otteet johtavat syytteeseen?!
Fyysisestä koskemattomuudesta on tehty jumalallinen normi, jota ei missään olosuhteissa saa kyseenalaistaa. Ja sitten ihmetellään, kun kiusaajaa tai häirikköä ei voida poistaa luokasta. Aikuisille ihmisille pitää palauttaa luottamus harkintaan fyysisestä voimankäytöstä. Jos puhe ja käskytys ei auta, on oltava jykevämpiä keinoja pakissa. Maailma taitaa olla siinä asennossa, että jokaisessa koulussa tulisi olla yksi vartija, jolla on riittävät valtuudet. Vartijan läsnäolo välitunneilla ja koulun yleisissä tiloissa saattaisi hillitä ongelmanuorten käyttäytymistä merkittävästi. Häirikön poistaminen luokasta kuuluisi henkilön tehtäviin tarvittaessa. Opettajien ei tarvitsisi enää kuunnella asiatonta kielenkäyttöä tai käytöstä. Samalla oppilaat voisivat keskittyä opetukseen. Sitä vartenhan koulussa ollaan.
 
22.4.2020

Ahneutta vai auttamista

Hätä synnyttää aina silmitöntä kärsimystä ja julmettua ahneutta. Kysymys kuuluu siis seuraavasti: miten on mahdollista, että toisten ihmisten hädänalaisuus saa toisissa ihmisissä halun hyötyä siitä? Vaikka toki tämä vainolainen on koko ajan matkassa, pulpahtaa se esiin suurten katastrofien keskellä. Ihminen "muuttuu" sudeksi toisia kohtaan. Varastelu ja toisen oman riistäminen tai tuhoaminen paljastavat hirviön meidän sisällämme. Tämä peto osaa pukeutua ja muuntautua eri hahmoiksi ja jopa lähes näkymättömäksi, mutta aina on kyse samasta riiviöstä, jolle vain omalla elämällä on merkitystä. Peto ei piittaa muista eikä edes osaa asettua toisten osaan. Yhteisvastuu ja velvollisuus puuttuvat tämän zombin arvopapereista. Vain aineellisella on käytännön merkitystä, ja sille uhrataan oma ja toisten elämä. Tietenkin on ymmärrettävää, että oma selviytyminen nousee eri tavalla pintaan silloin, kun ihminen joutuu tuntemattoman eteen, hätään tai monenlaisiin koettelemuksiin. Yhtäkkiä arki muuttuukin selviytymiseksi! Vaikka palikat muuttavatkin paikkaa ja elämä maistuu erinlaisemmalta kuin ennen, se ei saisi muuttaa meitä tunteettomiksi ihmissyöjiksi. Näin kuitenkin käy.
Tunnistettavat jäljet johtavat tutulle sylttytehtaalle! Vaikka kaiken maailman hamstraajat kuuluvatkin tämän tehtaan palkkalistoille, ovat he kuitenkin mitätön rosvojoukko suurten mafioosojen rinnalla. Vailla omaatuntoa olevat "liikemiehet" tahkoavat kirveitään silloin, kun muut leikkaavat kovaa limppua tylsillä puukoillaan. Nämä supersankarit puhuvat liikemiehen vaistosta, vaikka kyse todellisuudessa on rahan kärystä, joka nousee grillimakkaroista, joita hätä aina synnyttää puutteen ja pulan keskelle! Voiton tavoittelu ihmisten taistellessa olemassaolostaan on kuvottavaa ja vastenmielistä, kun samalla toiset ovat valmiit maksamaan hengellään auttaakseen Korona virukseen sairastuneita! Tämä kauhuelokuva on tällä kertaa totta jokainen sana. Ahneuden tunnoton peto on onnistunut kietomaan pitkiin sormiinsa myös yrityksiä, jotka nyt hyödyntävät valtion tahtoa auttaa vaikeassa tilanteessa. Sanotaan että tilaisuus tekee varkaan! Näinhän se on. Miljoonatuloksia tekevät yritykset tarvitsevat kipeästi " ylimääräisen" satatonnia, vaikka siitä luopuminen auttaisi useampia pienyrityksiä pysymään pinnalla.
Tässä käy niinkuin kiellossa kokoontumisiin. Välinpitämättömyys toisista ja heidän pärjäämisestään sanoitetaan vapaudeksi ja perusoikeudeksi. Ihminen on susi lammasten vaatteessa. Ja se susi on aina tuo toinen ihminen. Terveyttä ei voi mitata rahalla. Siitä huolimatta kaikkien koronapotilaita hoitavien tulisi saada valtiolta kannustava ja palkitseva koronalisä. Hoitajat ja lääkärit tekevät työtä sairastumisen ja henkensä uhalla. Nyt kun velkaa pitää ottaa, otettakoon sitä niille, jotka ovat etulinjassa. Sen on valtio heille velassa, varsinkin kun teidämme, miten huonosti heidän turvallisuudestaan on huolehdittu. Tämä ministerien pitää tunnustaa avoimesti ja osoittaa se myös käytännössä.
Mitä minä voisin tehdä muiden auttamiseksi? Pitämällä suun kiinni! Aivan! Virustartunta leviää pisaroiden kautta. Maskin (minkä tahansa) käyttö estää minua tartuttamasta muita. Niin kauan kun meitä ei testata, jokainen voi olla taudin levittäjä! Juro suomalainen ei halua kuitenkaan olla kenenkään silmätikkuna, ja ei siksi laita mitään suojaa kasvoilleen. Ongelma on vain siinä, että tämä jurous ja epäuskoisuus kostautuu ikävin seurauksin. Tätä meidän pitäisi kaikin keinoin välttää!
 
21.4.2020

Maskit

Onko nyt niin, että STM ja THL eivät voi ohjeistaa kansalaisia maskien käytössä, koska vakuutteluista huolimatta niitä ei alunperinkään ole ollut HVK: ssa alkua pitemmälle. Puheet kolmen kuukauden varmuusvarastosta siis jotain muuta kuin karua todellisuutta!Minusta kansalaisille pitää pystyä sanomaan to tuus, vaikka se tulisi omaksii vahingoksi. Peittely ei koskaan tuo mitään hyvää. Muualla on todistettu maskien oleellinen vaikutus taudin tappamiseksi. Kun pisaroiden levitys loppuu, loppuu tautikin. Suomen linja maskien suhteen on erikoinen? Muualla kauppoihin pääsee vain maskien kanssa. Mistä on siis kysy? Siitä että. maskeja ei ole ja siksi sen käyttöä ei voi suositella, puhumattakaan pakosta, jota monet maat käyttävät taudin torjunnassa!? Mitä muutakaan voi.päätellä?! Ja jos niitä ei ole, mitä HVK on puuhastellut näinä vuosina. Minne hankintavarat ovat kuluneet?
Tyhjät hyllyt piti saada äkkiä täyteen kaikkia keinoja käyttäen, ja miten sitten kävikään? Suomen kansalaisia on petetty. Kovimman hinnan ovat maksaneet hoitajat ja lääkärit - ja vanhukset. Kohta maksajiksi tulevat myös muut tallaajat, koska ilman maskia kulkevat ihmiset levittävät virusta paikasta toiseen. Lisäksi ihmiset eivät välitä käsien pesusta, vaikka siihen tarjotaan hyvät mahdollisuudet liikkeitten ja kauppojen tahoilta. Minusta pitäisi ehdottomasti julkaista tiedot, mitä Huoltovarmuuskeskuksen eli HVKn varastossa oli epidemian puhjettua! Tuolloin ministeri STM vakuutteli varastojen riittävyyttä?! Mitä siellä siis oli ja kuinka paljon ja mitä siellä olisi pitänyt olla?
 
2.4..2020

Pieni ihminen

Jumala on suuri ja ihminen on pieni. Korona -virus on pienistä pienin, mutta voimassaan suuri. Näin jälleen kerran Jumala näyttää meille istuma paikan universumin ruokapöydässä. Tuon pöydän ääressä paljastuu ihmisen osa ja avuttomuus. Avaruuden valloittajasta on tullut mikrokosmokseen eksynyt poloinen. Näkymättömästä pölyhiukkasesta on tullut sensijaan valloittaja ja kaiken maailman katseltava.Yhteisellä aterialla ruokapöydän kattaja katsoo meihin ja kehottaa tarttumaan lusikkaan. Tarjolla oleva soppa ei kuitenkaan tuoksu miellyttävältä, päinvastoin!? Lisäksi tiedämme, mitä aineksia keitokseen on käytetty, olemmehan olleet itse sitä osaltamme kokkaamassa. Syödä kuitenkin pitäisi, sen pöydän päässä olevan isännän katsekin kertoo.
Nyt ei auta kiukuttelu eikä huolimaton maistelu. Lautanen on syötävä tyhjäksi, ei auta pyytelyt ja anomiset. On vain lusikoitava sapuska kiireimmiten alas kurkusta, ja sitten kulaus kirkasta vettä päälle! Sitä isäntäkin odottaa, jotta voisi tarjota jälkiruokaa. Aivan niin! Tapahtuu niinkuin Sanassa rohkaistaan: " Niinkuin isä armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä"! Jumala haluaa armahtaa meitä. Syömällä soppaa me tunnustamme ansaitsevamme Jumalan kuritusta. Tällä kertaa se tulee pandemian kautta! Kun näin saa tapahtua, on jälkiruoka valmiina odottamassa. Jumalan anteeksiantamus Jeesuksessa Kristuksessa tarjotaan jo kasteessa, mutta parannuksen ja uskon kautta siitä tulee universumin parasta jälkiruokaa. Sitä ei voi kuitenkaan ottaa, ellei ensin syö keittolautasta pohjia myöten. Niin, pohjia myöten. Silloin todetaan apostolin sanoin: " Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on Jeesuksessa Kristuksessa". Kerran me kaikki kuolemme, se on varmaa. Sitten tiet erkanevat. Silloin kannattaa olla Jeesus-tiellä, jolle meitä kutsutaan maailman kaikkeuden ruokapöydässä. Jälkiruoka on kuin onkin totta!
 
13.4.2020

Kirjakääröön kirjoitettu

On neljä hevosta ja on neljä sinettiä. Hevoset ovat eri värisiä. Ensimmäinen on valkoinen, sitten tulee punainen, sitten musta ja viimeisenä hallava hevonen. Kaikilla hevosilla on ratsastaja. Kaikki ratsastajat kuvaavat huonoja tapahtumia ihmiskunnan historiassa. Myös valkoinen, joka on kuvaus eksytyksistä! Evankeliumin levittämiseen käytetään Hengen miekkaa, eksytysten levittämiseen jousipyssyä myrkkynuolineen! Ilmestyskirjan kuvaus ihmisiä kohtaavista kamalista ajoista historian saatossa eivät jätä ketään kylmäksi! Hevosten kavioiden kopse on ollut kuultavissa ja se voimistuu koko ajan. Jumalan valtaistuin salissa avataan kirjakäärön sinettejä, ja seuraukset näkyvät täällä maan päällä. Neljännen sinetin jälkeen ilmestyskirjan näky tuo eteemme hallavan hevosen, jonka selässä istuu Kuolema ja Tuonela!
Kaikki alkaa siitä, kun valtaistuin salissa on vain yksi henkilö, joka kelpuutetaan avaaman kirjakäärön seitsemän sinettiä. Hän on teurastettu Jumalan Karitsa, Jumalan ainokainen Poika, Jeesus Kristus! Se on Hän, jolle on annettu kaikki valta Taivaassa ja maan päällä. Mitä tämä tarkoittaa? Kun sinettejä avataan tapahtuu aina jotakin ihmisten maailmassa eli luomakunnassa. Avaajana on aina Hän, joka syntyi pieneen talliin, joka ristiinnaulittiin ristille pahantekijänä, joka nousi ylös kuolleista, joka nousi ylös taivaisiin ja joka istuu Isän Jumalan oikealla puolella. Niin ja joka myös rukoilee meidän puolestamme! Seitsemästä sinetistä viisi on jo avattu! Viideshän kertoo uskovien vainoista, joka alkoi jo alkuseurakunnan aikana ja päättyy Jeesuksen toiseen tulemiseen. Kuudetta sinettiä odotellessa hevoset jatkavat laukkaansa. Tapahtuu samaa, mistä Jeesus kertoo evankeliumeissa. Ennen paluutaan maailmassa on vainoa , eksytystä, sotia, nälänhätää, kulkutauteja ja ruttoa.
Hallavalla hevosella ratsastaa Kuolema , ja Tuonela on hänen seuralaisenaan. He tuovat tullessaan kuollettavaa kärsimystä monenlaisten "vitsauksien" kautta. Villipedot, kulkutaudit, epidemiat ja rutot ovat tuon ratsun kuljettamia kurimuksia, joihin miljoonat ihmiset ovat joutuneet omassa vaelluksessaan. Korona virus on yksi näistä onnettomuuksien tuojista. Sen jälkeen on tulossa taas toisia, joiden kaikkien valtaan on annettu surmata ihmiskuntaa. Vaikka näin on kirjoitettu ja vaikka näin tulee tapahtumaan, ihmiskunnan velvollisuus on kuitenkin taistella kaikkea kuoleman valtaa vastaan. Rakkaus velvoittaa siihen. Evankeliumit ja Ilmestyskirja avaavat meille ikkunan eiliseen, tähän päivään ja tulevaan. Jos tuo ikkuna on kiinni, emme ymmärrä elämää, emme ymmärrä kuolemaa. Ja varsinkaan emme ymmärrä Jumalaa?! Jumala on sekä rakastava että pyhä. Sen Hän on ilmaissut Sanassaan ja Pojassaan, joka on tuo Sana ja joka tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Jeesuksen kuolema kertoo Jumalan pyhyydestä. Jeesuksen ylösnousemus kertoo Jumalan rakkaudesta.
Nyt hallavan hevosen laukka näyttää uhkaavalta ja tavallista voimakkaammalta. Sille on annettu lupa nelistää maailman joka kolkalla. Vasta Viimeisen Tuomion jälkeen ratsun meno viimein lakkaa, kun Kuolema ja Tuonela heitetään lopullisesti tuliseen järveen! Tuohon hetkeen saattaa mennä vielä tovi, vaikka kuudennen sinetin aika koko ajan läheneekin. Ilmestyskirjan kuvaukset sineteistä, pasuunoista ja vihan maljoista ovat karua luettavaa. Pysäyttävintä on huomata ihmiskunnan väsymätön taistelu Jumalaa vastaan. Ihmissydämen paatumus syöksee koko luomakunnan lopulliseen tuomioonsa. Jumalan sallima kuritus ei johda kääntymiseen ja rukoukseen, vaan silmittömään herjaamiseen ja Jumalan kiroamiseen.
Mitä tapahtuu Koronan jälkeen? Osa ihmisistä kääntyy onneksi Jumalan armon puoleen, osa jatkaa valitettavasti entiseen malliinsa piittaamasta Jumalan Sanasta. Hevoset jatkavat kulkuaan ja ratsastajat toimiaan? Kyllä se menee juurikin näin! Näin on kirjakääröön kirjoitettu, ei määräyksenä vaan Jumalan ennalta tietämyksen mukaan. Jumala, jolla ei ole aikaa, tietää mitä tuleman pitää. Hänen käsiinsä on siis hyvä jättää itsensä ja läheisensä. Kuudes sinetti odottaa avaajaansa. Sen jälkeen kääntyminen Jumalan puoleen on enää mahdotonta. Jeesus odottaa ihmisten kääntymistä Hänen puoleensa, jolla on Kuoleman ja Tuonelan avaimet. Seurakunta odottaa viimeistä pasuunan puhallusta ja Karitsan häitä. Tämän keskellä me kaikki odotamme Koronan hellittävän otettaan ja elämän palaamista normaaliksi. Kaikki nämä odotukset tulevat täyttymään joskus. Jumala tietää - milloin!
 
7.4.2020

Vihollinen

Ihminen ei ole toisen ihmisen vihollinen! Ei pitäisi olla, mutta ihmisen historia kertoo kylmää todellisuutta päin vastaisesta. Sokeus pahan juonille tai tietoinen pahan suosiminen on kantanut hyytävää satoa vuosi tuhanten kuluessa. Tämä kuolon korjuu jatkuu ja jatkuu. Ei auta, vaikka Jumala aika ajoin koittaa vihjata, missä todellinen vihollinen majailee!? Vai auttaako? Tänään maailma ponnistelee Korona -viruksen kanssa. Vaikka tässäkin taistelussa joskus ihminen on toista ihmistä vastaan itsekkäistä syistä, on kuitenkin kysymys yhteisestä vihollisesta. Ihmisten on pakko keskittää ajatuksensa leviävää uhkaa kohden, ja pysäyttää muut toimet, jopa sotatoimet ja vihollisuudet. Uuden vastustajan voima pakottaa ihmiskunnan yhdistämään ponnistelunsa katalan vihollisen taltuttamiaeksi. Ihminen löytää toisen , joka on myös ihminen. Toivottavasti!?
Kuolema on vihollinen. Siksi sitä pelätään ja siksi sitä käytetään vallan välikappaleena. Vaikka Kuolema ei olekaan ainut vihollinen, on se Sanan mukaan - "viimeinen vihollinen, joka sekin aikojen loputtua heitetään Tuliseen järveen"! Silloin kaikki vihollisuus lakkaa ja alkaa iankaikkisuus Jumalan uudistaessa luomakuntansa. Kuolema ei ole ainoastaan viimeinen vihollisista, vaan se on myös apostolin sanojen mukaan - voitto! Tämä rohkea ilmaisu kuuluu apostoli Paavalille, joka ennen Herran kohtaamista oli vainonnut ja tappanut alkuseurakunnan jäseniä. Jeesuksen kohtaaminen muutti murhamiehen väsymättömäksi Herran palvelijaksi. Väkivaltaisesta kuoleman käsikassarasta oli tullut laupeuden ja armon esitaistelija. Toisille kuolema on kammottava vihollinen, jota paetaan monellakin tavoin. Jotkut vahtaavat jokaista liikahdusta, mitä terveen elämän saavuttamiseksi tarjotaan. Jotkut yrittävät kokea mahdollisimman paljon elämyksiä, kun tulevasta ei varmuudella voi ennustaa mitään. Myllytksen tuoksinassa usein apua tarvitseva jää sivummalle. Myös elämän tarkoituksen miettiminen ei saa jalansijaa arjen kantavana voimana.
Miksi joillekin kuolema todellakin on voitto? Ja miksi toisille se edelleen näyttäytyy vihollisena, jonka vastustamiseen tuhlaantuu koko elämä? On toki hienoa nähdä 101 vuotiaan parantuneen Koronasta! Mutta mitä sen jälkeen? Hänenkin kohdalla Jumala olisi halunnut lahjoittaa voiton, jonka kuolema olisi tuonut tullessaan! Tuo voitto tulee Jeesuksen Kristuksen kautta Häneen uskoville. Tästä tuleva Pääsiäinenkin kertoo jälleen kerran väkevällä sanomallaan ja uutisella: kuoleman valta on voitettu ja synti on sovitettu! Miksi takertua hauraaseen ja katoavaan elämään, kun tarjolla on suunnattomasti paljon parempaa? Miljoonat Jeesuksen omat ovat nähneet Paavalin tavoin voiton, joka on valmistettu puisella ristillä. Ylösnoussut Herra rohkaisee meitä takertumaan voittoon, joka on elettävissä jo nyt. Sen rinnalla Korona asettuu oikeaan mittaansa ärhentelyssään. Anna siis elämäsi ja kuolemasi Hänelle, joka on elämän ja kuoleman Herra. " Joka uskoo minuun elää, vaikka olisikin kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole"!
 
21.3.2020

Pitkää matikkaa ja ruttotautia, vähättelemättä kuitenkaan Koronan vakavuutta

Pitkääkö mietin? Koronaa tietenkin - aamusta iltamyöhään. Eilenkin koitin päästä jyvälle tuon kummajaisen liikehtimisestä. Otin mukaan muistivarastosta maineikkaan Väisälän laskuaapisen apuneuvoksi. Koitin saada nimittäin tolkkua viruksen hyökkäysaikeista minun kimppuuni, ja päätin siis matemaattisesti olla valppaana ja varustautuneena taisteluun! Viruksethan eivät ole matemaattisesti kovin lahjakkaita, ne luottvat vain ihmisten tyhmyyteen ja itsekkyyteen, joka näkyy siinäkin, kun pitäisi hankkia nenäliinoja pärskimisen varalle, ihmiset hamstraavatkin vessapaperia komerot täyteen. Toki soveltuuhan pönttöpaperi niistämiseen ja köhimiseenkin!
Varustautuneena hyökkäykseen tein laskelmia virusvintiön liikkumisesta. Tällä hetkellä mitattuja tartuntoja kotimaassa on 450. Todellinen määrä sanotaan olevan jopa 30 kertainen eli 13500. Prosentteina 5milj. väestössä se olisi 0,27%. Haukiputaalla on n. 20000 asukasta. Keskiarvona tartunnan saaneita Puttaalla olisi koko valtakunnan mittakaavan mukaan 50 eli siis joka 400:s olisi saanut pöpön! Niinpä jos menen kauppaan, ja siellä on vaikkapa 400 asiakasta, keskiarvolaskennan mukaan siellä on vain yhdellä ruttoliivit takin alla! Ainakin vielä. Heureka! Eikä tässä vielä kaikki. Oulun sedulla (pohjois-pohjanmaalla) tartuntoja on todettu kuitenkin vain 20. Väitetty todellinen luku lienee siis 60 .Asukkaita arviolta 400000 Prosentteina luku on 0,015 %. Käytännössä siis vastaan saa tulla 6666 ihmistä, joista yhdellä on miina viritettynä. Hyvillä mielin voin siis kurkistaa ovesta pihalle ja siemaista raitista ilmaa kerran päivässä.
Virusvallulla on vielä pitkä ajomatka kaavailtuun päättötenttiin, joka on arvioitu olemaan luokkaa 42% väestöstä. Tämänkin kirjoituksen viisauttamana meidän kaikkien tehtävä on estää velmua pääsemästä ylioppilaaksi . Vaikka vielä ei tarvita happinaamareita, tulee kuitenkin edetä niin että emme tarvitse mitään naamareita! Ei trulleja, ei noitia, ei vappunaamareita, ei juhannuskokkonaamareita (joita ei ole olemassakaan), eikä työpaikkojen roolinaamareita. Eli vähäksi aikaa meidän tulee hillitä viehtystämme roolileikkeihin suuntaan jos toiseenkin! Naamarihan tekee meistä tuntemattomia, emmekä näe toistemme suuta emmekä varsinkaan nenää, joka ensimmäisenä ottaa vastaan tuulen ja tuiskun sekä lyönnit ja laiminlyönnit. Nenä on myös tärkeässä tehtävässä tunnisteassaan outojen hajujen hyökkäykset, jotta hartioitten keskellä tapahtuisi puolustusreaktio. Nirppanokille olisikin nyt töitä , sillä tarkkanenäiset voisivat harjoitella tunnistamaan virusvelmun siirtokunnat lähimmäisissämme.
Tietenkin koirat pärjäisisivät tässä nuuskimisessa monin verroin paremmin! Eli koirat viruskouluun, vaikka muut koulut ovatkin kiinni. Viikon pikakurssi mahtaisi hyvin riittää. Näin tehdessämme virusparalle ei jää mitään piiloutumis mahdollisuutta. Haukkuva koira edesauttaa ihmisiä pitämään kotiaan "linnanaan", tekee tilaa kaupoissa ja pitää sukulaiset poissa jääkaapilta. Koirat olivat myös Jeesukselle tuttuja. Opetuksissaan Hän viittasi koirien mieltymykseen murujen etsimisestä ruokpöydän alta, koirien kummalliseen tapaan palata oksennukselleen sekä niiden tapaan nuoleskella haavoja ja märkiviä paiseita toisiltaan ja ihmisiltä. Niin kuin tiedämme, lopunajan merkkeihin kuuluu myös nälänhädän ja maanjäristysten lisäksi rutto, joka lienee virusmaailman aiheuttama. Ruttotautisena (ks. apostoli Paavali) en voi olla puhumasta Jeesus -rutosta, jonka jokainen uskoon tullut saa kohdattuaan syntiensä sovittajan! Yleensä kulkutaudit ovat haitallisia, mutta tämä rutto tuottaakin elämän ja yltäkylläisyyden. On tällekin taudille yritetty sulkea ovet ja rajat, mutta sen etenemistä ei voi loppupeleissä estää. Se johtuu siitä, että tämä virus, jonka toinen eli pitempi nimi on nimeltään evankeliumi, tämä leviääkin korvasta korvaan tai silmästä silmään. Ymmärsit oikein; kuulemalla ja lukemalla.
Soisin Jeesus -epidemian muuttuvan todelliseksi pandemiaksi, ennenkuin on liian myöhäistä! Tosin ensin pitäisi saada aikaiseksi uudestaan epidemia joka kolkkaan. Vuosikymmeniin ei ole nimittäin ollut havaittavissa minkäänlaisia viitteitä edes taudin oireista, kuten synnintunto, Jumalan pyhyys tai palaaminen Raamatun ilmoitukseen. Nykyään on liian vähän uutisotsikoita, joissa kerrotaan ihmisten uskoontuloista eli parannuksesta ja uskon syntymisestä ihmissydämessä. Kristityn nimeä kantavia ihmisiä on kylläkin verrattain paljon, mutta sehän ei ole sama asia kuin uudestisyntyminen vedestä ja Hengestä! Voipi olla että nyt maailman hätä saa jälleen kerran niittää myös iankaikkista iloa sairaitten kääntyessä Jumalan puoleen !? Näin uskon myös olevan eli jos ei hyvällä niin sitten pahalla! Vaikka nyt on aika lopettaa tämä miettiminen, kerron kuitenkin kuningas Daavidista, joka elämässään joutui myös rukoilemaan varjelusta rutosta ja kulkutaudeista (Psalmit) Hän oli oppinut huomaamaan, kuinka Jumalan puoleen kääntyminen tuo rauhan. Rukous palauttaa levon ja luottamuksen Jumalan johdatukseen ja tahtoon. Tehkäämme mekin samoin kaikkien muiden varotoimiemme keskellä!
 
17.3.2020

Virologian ABC

Monet influenssavirukset näyttävät viihtyvän hyvin suurissa väkimäärissä. Näin niiden leviäminen on turvattu ja tulevaisuus taattu. Suuri väenpaljous mahdollistaa myös niiden muuntautumisen ja naamiointumisen tunnistautumattomaksi! Oveluus ja salakavaluus kuuluvatkin virusten työkalupakkiin luottotyökaluina. Virusperheen sukuluettelo juontaa juurensa kaukaa historiasta. Samalla kulkutaudeille ja epidemioille on keksitty monenkirjavia nimityksiä. Yhteistä näille virus- möröille on ollut niiden pakonomainen viehtymis tuottaa kuolemaa ympärilleen. Siksi "tahdotko miljonääriksi"- peli on virusten maailmassa suosittu ja arvostettu. Miljoonan ihmishengen riistäminen mahdollistaa virukselle pääsyn suurmestari- luokkaan, ja toimiston siirtämisen toiseksi alimpaan kerrokseen, lähelle apulais- pääjohtajaa! Niin, lähelle apulais-pääjohtajaa, lähelle kakkos- pomoa? Mikä on tämä kaikkien viruksien ja sairauksien expertti, joka saa nörtit näyttämään vessapaperilta? Ehkä voisi käyttää myös ilmaisua - kuka, koska tämä virologian oppitunti lienee hivenen sarkastinen luonteeltaan?! Joka tapauksessa kyseessä on virusten virus, oveluuksien hovinarri, todellinen taivaanrannan mestarimaalari, naamiaisten suosikki ja kaikkien valepukkien suojelija ( en tarkoita kaiken valheen Isää, joka on kakkos-pomon alapuolella oleva pääjohtaja)!
Jeesus puhui aikanaan tästä virusten viruksesta, joka " hapattaa koko taikinan" pienestä koostaan huolimatta. Se on oveluudessaan ja valepuvussaan pikkuserkkujaan etevämpi. Se voi muuttaa mustan valkoiseksi ja valkoisen mustaksi. Se saa sairaan näyttävän terveeltä ja terveen sairaalta. Se saa kielletyn muuttuvan sallituksi ja sallitun muuttuvan kielletyksi. Se saa Jumalaan luottavan näyttämään lapselliselta ja vain näkyvään maailmaan turvaavan älykkäältä. Jeesukseen uskovat tuo virus leimaa hulluiksi ja hyväuskoisiksi tomppeleiksi, ihmisviisaus ja järjen päätelmät taas ovat tuon kelmin mielilauseita. Viruksen lailla tuo henkipatto leviää vääjäämättömällä tarmokkuudella. Tartunta on jo saatu ennen syntymää ja siksi sen etenemistä ei voi pysäyttää. Maailma on sen vallassa ja pysyy! Tarvitaankin lopulta se, että Jumala ottaa kopin tästä maapallosta ja tekee siitä pannukakkua! Sitä ennen on mahdollista kuitenkin ottaa rokote virusten virusta vastaan. Se ei suojaa kylläkään kuolemalta, vaan paljon pahemmalta. Rokote suojaa iankaikkiselta kuolemalta, koska seerumina käytetään Jumalan Pojan verta. Usko Jeesukseen synti-viruksen sovittajana paljastaa viruksen valheet ja tekee tehottomaksi sen iäisyys vaikutukset.
Rokote on vapaasti otettavissa avaamalla Raamatun lääkekaappi ja lukemalla Uuden Testamentin antamat käyttöohjeet. Käsien pesu ei nyt auta (se voisi olla jopa vahingollista, ks. Pilatus), vaan rukous omilla huulilla ja omalla sydämellä: Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa. Anna meille meidän leipämme ja anna meille anteeksi meidän syntimme (velkamme), niinkuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat tehneet syntiä meitä vastaan (rikkoneet). Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta, voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.
Tätä kirjoitusta saa jakaa eli tätä virusta saa tartuttaa toisiin
 
16.3.2020

Jumala ja Corona

Jumala on edelleen olemassa ja tietää, mitä on meneillään maailmassa luotujensa elämässä! Vaikka ihmiskunta ajoittain kärsii monistakin koettelemuksista ja inhimillisistä kauheuksista, Jumala on edelleen yhtä lähellä kuin ennenkin. Oikeastaan Hän on lähimpänä juuri tällaisten kärsimysten kuohuissa! Monet ihmiskunnan hädät johtuvat ihmisen omasta toiminnasta. Pakolaisleirit ja miljoonien ihmisten hätä tukevaisuudesta johtuvat ihmisen julmuudesta ja vallanhalusta, uskonnollisesta alistamisesta ja rakkauden puutteesta. Ihmisen pahuus ja välinpitämättömyys toisen ihmisen arvosta tuottaa valtavaa tuskaa ja epätoivoa. Ihmiskunnan irtaantuminen Jumalan läsnäolosta ja Jumalan tahdosta näyttäytyy edelleen julmuutena ja väkivaltana ja valtavana toivottomuutena. Luonnon tuhoisat mullistukset ja monenlaiset tartuntataudit tuovat toisenlaisen lisän kärsimykseen ja kurjuuteen maailmassa. Ne eivät ole ihmisten aiheuttamia, vai ovatko?! Salliessaan tällaista kärsimystä ihmiskunnassa, Jumalalla on aina jokin viesti! Apostoli Paavali muistuttaa meitä yhdestä keskeisestä ihmiskuntaa rakastavan Jumalan toimintatavasta: "... kuritukseksenne te kärsitte. Mikä on sellainen isä, joka ei kurita lastaan?!"
Jokainen meistä tarvitsee taivaallisen Isän kuritusta, aivan jokainen. Se voi olla sairautta, onnettomuutta, luonnon mullistusta, vaikeaa elämän tilannetta. Se voi olla kuoleman läheisyyttä, se voi olla kuolemaa. Kun näin tapahtuu, se on merkki ja viesti Jumalalta. Se on merkki Jumalan läheisyydestä . Hän ei halua menettää sinua ja minua pois yhteydestään. Corona-virus huolestuttaa ihmisiä ympäri ihmiskuntaa. Pandemia leviää kovaa tahtia niin, että se ei ole enää hallittavissa. Pelko huomisesta on tullut lähemmäksi kaikkien ihmisten elämää. Se jopa yhdistää kaikkia kansoja nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin! On hyvä etsiä rokotetta virusta vastaan, niin pitääkin. Kaikki toimenpiteet tulee tehdä pandemian lamaannuttamiseksi. Se on ihmisen velvollisuus toisiaan kohtaan.
Tämänkin koettelemuksen kautta Jumala puhuttelee meitä ihmiskuntana ja sinuna ja minuna. Saako tämä meitä kääntymään Hänen puoleensa, jolta kaikki elämä lähtee? Se on tämänkin vitsauksen tarkoitus. Se on aina vitsauksien tarkoitus Jumalan luomakunnassa. Kaikki luomakunnan kärsimykset ja kauheudet on kannettu Golgatan ristillä. Coronan tarkoitus on viedä meidät Golgatalle, jossa kannettiin meidän sairautemme ja kuolemamme. Jumala on lähellä, Jeesus on lähellä. Hän , jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä, kutsuu meidät kääntymään ja katsomaan Häneen. Jos et ole sitä vielä tehnyt, niin tee se nyt. Silloin Coronalla eikä millään muullakaan kärsimyksellä ei ole viimeistä sanaa meidän multiemme päällä, vaan Hänellä, joka sanoo:
"Maailmassa teillä on ahdistus. Olkaa turvallisella mielellä, minä olen voittanut maailman".


 
 
Tykkää
 
 
 
Kommentti
 
 
Jaa