Kaikkea ei ole peruutettu

27.03.2020 17:55

27.3.2020

Kaikkea ei ole peruutettu!

Ja vielä voi käydä kaupassa.

Palmusunnuntaita ei ole peruutettu. Kiirastorstaita, Pitkäperjantaita ja Pääsiäistä ei ole peruutettu. Juhannusta ei ole peruutettu. Mutta trullit ja noitanokinenät ja virpojat on peruutettu. Ehtoollisen vietto on peruutettu. Pääsiäisnäytelmät ja vaellukset, pääsiäiskokot ja juhannuskokot on peruutettu.

Juhlapyhien viesti on siis edelleen voimassa ja tarpeellisempi kuin pitkään aikaan! Tuo sanoma löytyy edelleen Uuden testamentin kirjoituksista.Vaikka nyt emme voi kokoontua yhdessä kuulemaan Jumalan sanaa, voimme kukin ravita itseämme tuolla sanalla kodeissamme, ja suojautua viruksen hyökkäykseltä turvallisuuttamme kohtaan!

Sanan huojentava kehoitus: "huuda minua avuksi hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua", nostaa päämme ylös ahdingosta tuoden samalla rauhan ja luottamuksen Jumalan lupauksiin ja kaitsentaan!

On vain yksi mutta?! Olemmeko antaneet Jumalan tulla elämäämme mukaan? Oletko sinä jättänyt elämäsi Jumalan hoitoon? Eli oletko pyytänyt Jeesuksen elämäsi Herraksi ja syntiesi sovittajaksi? Jumalan rauha ja lepo ja luottamus tulee vain yhtä tietä luoksemme. Se tulee Jeesuksen tuntemisen kautta. Laita siis kätesi ristiin ja jätä elämäsi Hänelle! Paavali rohkaisee sinua ja meitä kaikkia:" Käykäämme uskalluksella armoistuimen (Jeesuksen) eteen saadaksemme avun oikeaan aikaan."

Koronaan sairastuneita on tänään (to) 950 (x30) eli todellisuudessa 28500. Koko väestöstä siis 0,5%.
Pohjois-Pohjanmaalla (400000) se olisi 2000 tartuntaa eli joka 200:s olisi taudin kantaja.
Mutta todettuja tällä hetkellä on täällä 43 (eli 30x43=1290), siis joka 310:s kykenisi levittämään ruttotautia.

(Pahoittelen tässä yhteydessä "tietokonevirusta", joka oli viime laskelmissa 21.3. jättänyt nollan pois 600:sta eli PPmaalla joka 670 olisi tuolloin ollut viruksen kantaja. Luku on siis puolittunut viikossa! )

Haukiputaalla 0,3% (PP) tekisi 60 sairastunutta eli joka 333 olisi taudin valloittama. Vielä voin siis käydä ulkona, kaupassa ja ainakin kerran apteekissa.

Vaikka viruspaholainen peittää kohta koko maailman, ja antaisi aihetta paniikkiin kuoleman niittäessä satoaan, ei kannata pelästyä! Eiköhän tuo kohta jo väsy itsekin menoonsa, ja vaikkei väsyisikään, Jumala viimein vastaa rukouksiimme, sillä sen Hän on luvannut pyhässä Sanassaan! Jumalalla on aina viimeinen sana.