Pitkää matikkaa ja Koronaa

21.03.2020 17:52

Pitkää matikkaa ja ruttotautia,
vähättelemättä kuitenkaan Koronan vakavuutta

 

Mitäkö mietin? Koronaa tietenkin - aamusta iltamyöhään. Eilenkin koitin päästä jyvälle tuon kummajaisen liikehtimisestä. Otin mukaan muistivarastosta maineikkaan Väisälän laskuaapisen apuneuvoksi. Koitin saada nimittäin tolkkua viruksen hyökkäysaikeista minun kimppuuni, ja päätin siis matemaattisesti olla valppaana ja varustautuneena taisteluun!

Viruksethan eivät ole matemaattisesti kovin lahjakkaita, ne luottvat vain ihmisten tyhmyyteen ja itsekkyyteen, joka näkyy siinäkin, kun pitäisi hankkia nenäliinoja pärskimisen varalle, ihmiset hamstraavatkin vessapaperia komerot täyteen. Toki soveltuuhan pönttöpaperi niistämiseen ja köhimiseenkin!

Varustautuneena hyökkäykseen tein laskelmia virusvintiön liikkumisesta. Tällä hetkellä mitattuja tartuntoja kotimaassa on 450. Todellinen määrä sanotaan olevan jopa 30 kertainen eli 13500. Prosentteina 5milj. väestössä se olisi 0,27%. Haukiputaalla on n. 20000 asukasta. Keskiarvona tartunnan saaneita Puttaalla olisi koko valtakunnan mittakaavan mukaan 50 eli siis joka 400:s olisi saanut pöpön! Niinpä jos menen kauppaan, ja siellä on vaikkapa 400 asiakasta, keskiarvolaskennan mukaan siellä on vain yhdellä ruttoliivit takin alla! Ainakin vielä. Heureka!

Eikä tässä vielä kaikki. Oulun sedulla (pohjois-pohjanmaalla) tartuntoja on todettu kuitenkin vain 20. Väitetty todellinen luku lienee siis 60 .Asukkaita arviolta 400000 Prosentteina luku on 0,015 %. Käytännössä siis vastaan saa tulla 6666 ihmistä, joista yhdellä on miina viritettynä. Hyvillä mielin voin siis kurkistaa ovesta pihalle ja siemaista raitista ilmaa kerran päivässä.

Virusvallulla on vielä pitkä ajomatka kaavailtuun päättötenttiin, joka on arvioitu olemaan luokkaa 42% väestöstä. Tämänkin kirjoituksen viisauttamana meidän kaikkien tehtävä on estää velmua pääsemästä ylioppilaaksi . Vaikka vielä ei tarvita happinaamareita, tulee kuitenkin edetä niin että emme tarvitse mitään naamareita! Ei trulleja, ei noitia, ei vappunaamareita, ei juhannuskokkonaamareita (joita ei ole olemassakaan), eikä työpaikkojen roolinaamareita. Eli vähäksi aikaa meidän tulee hillitä viehtystämme roolileikkeihin suuntaan jos toiseenkin!

Naamarihan tekee meistä tuntemattomia, emmekä näe toistemme suuta emmekä varsinkaan nenää, joka ensimmäisenä ottaa vastaan tuulen ja tuiskun sekä lyönnit ja laiminlyönnit. Nenä on myös tärkeässä tehtävässä tunnisteassaan outojen hajujen hyökkäykset, jotta hartioitten keskellä tapahtuisi puolustusreaktio. Nirppanokille olisikin nyt töitä , sillä tarkkanenäiset voisivat harjoitella tunnistamaan virusvelmun siirtokunnat lähimmäisissämme.

Tietenkin koirat pärjäisisivät tässä nuuskimisessa monin verroin paremmin! Eli koirat viruskouluun, vaikka muut koulut ovatkin kiinni. Viikon pikakurssi mahtaisi hyvin riittää. Näin tehdessämme virusparalle ei jää mitään piiloutumis mahdollisuutta. Haukkuva koira edesauttaa ihmisiä pitämään kotiaan "linnanaan", tekee tilaa kaupoissa ja pitää sukulaiset poissa jääkaapilta.

Koirat olivat myös Jeesukselle tuttuja. Opetuksissaan Hän viittasi koirien mieltymykseen murujen etsimisestä ruokpöydän alta, koirien kummalliseen tapaan palata oksennukselleen sekä niiden tapaan nuoleskella haavoja ja märkiviä paiseita toisiltaan ja ihmisiltä. Niin kuin tiedämme, lopunajan merkkeihin kuuluu myös nälänhädän ja maanjäristysten lisäksi rutto, joka lienee virusmaailman aiheuttama.

Ruttotautisena (ks. apostoli Paavali) en voi olla puhumasta Jeesus -rutosta, jonka jokainen uskoon tullut saa kohdattuaan syntiensä sovittajan! Yleensä kulkutaudit ovat haitallisia, mutta tämä rutto tuottaakin elämän ja yltäkylläisyyden. On tällekin taudille yritetty sulkea ovet ja rajat, mutta sen etenemistä ei voi loppupeleissä estää. Se johtuu siitä, että tämä virus, jonka toinen eli pitempi nimi on nimeltään evankeliumi, tämä leviääkin korvasta korvaan tai silmästä silmään. Ymmärsit oikein; kuulemalla ja lukemalla.

Soisin Jeesus -epidemian muuttuvan todelliseksi pandemiaksi, ennenkuin on liian myöhäistä! Tosin ensin pitäisi saada aikaiseksi uudestaan epidemia joka kolkkaan. Vuosikymmeniin ei ole nimittäin ollut havaittavissa minkäänlaisia viitteitä edes taudin oireista, kuten synnintunto, Jumalan pyhyys tai palaaminen Raamatun ilmoitukseen. Nykyään on liian vähän uutisotsikoita, joissa kerrotaan ihmisten uskoontuloista eli parannuksesta ja uskon syntymisestä ihmissydämessä. Kristityn nimeä kantavia ihmisiä on kylläkin verrattain paljon, mutta sehän ei ole sama asia kuin uudestisyntyminen vedestä ja Hengestä! Voipi olla että nyt maailman hätä saa jälleen kerran niittää myös iankaikkista iloa sairaitten kääntyessä Jumalan puoleen !? Näin uskon myös olevan eli jos ei hyvällä niin sitten pahalla!

Vaikka nyt on aika lopettaa tämä miettiminen, kerron kuitenkin kuningas Daavidista, joka elämässään joutui myös rukoilemaan varjelusta rutosta ja kulkutaudeista (Psalmit) Hän oli oppinut huomaamaan, kuinka Jumalan puoleen kääntyminen tuo rauhan. Rukous palauttaa levon ja luottamuksen Jumalan johdatukseen ja tahtoon.

Tehkäämme mekin samoin kaikkien muiden varotoimiemme keskellä!