Jumala ja Corona

16.03.2020 17:50

16.3.

Jumala ja Corona

Jumala on edelleen olemassa ja tietää, mitä on meneillään maailmassa luotujensa elämässä! Vaikka ihmiskunta ajoittain kärsii monistakin koettelemuksista ja inhimillisistä kauheuksista, Jumala on edelleen yhtä lähellä kuin ennenkin. Oikeastaan Hän on lähimpänä juuri tällaisten kärsimysten kuohuissa!

Monet ihmiskunnan hädät johtuvat ihmisen omasta toiminnasta. Pakolaisleirit ja miljoonien ihmisten hätä tukevaisuudesta johtuvat ihmisen julmuudesta ja vallanhalusta, uskonnollisesta alistamisesta ja rakkauden puutteesta. Ihmisen pahuus ja välinpitämättömyys toisen ihmisen arvosta tuottaa valtavaa tuskaa ja epätoivoa. Ihmiskunnan irtaantuminen Jumalan läsnäolosta ja Jumalan tahdosta näyttäytyy edelleen julmuutena ja väkivaltana ja valtavana toivottomuutena.

Luonnon tuhoisat mullistukset ja monenlaiset tartuntataudit tuovat toisenlaisen lisän kärsimykseen ja kurjuuteen maailmassa. Ne eivät ole ihmisten aiheuttamia, vai ovatko?! Salliessaan tällaista kärsimystä ihmiskunnassa, Jumalalla on aina jokin viesti! Apostoli Paavali muistuttaa meitä yhdestä keskeisestä ihmiskuntaa rakastavan Jumalan toimintatavasta: "... kuritukseksenne te kärsitte. Mikä on sellainen isä, joka ei kurita lastaan?!"

Jokainen meistä tarvitsee taivaallisen Isän kuritusta, aivan jokainen. Se voi olla sairautta, onnettomuutta, luonnon mullistusta, vaikeaa elämän tilannetta. Se voi olla kuoleman läheisyyttä, se voi olla kuolemaa. Kun näin tapahtuu, se on merkki ja viesti Jumalalta. Se on merkki Jumalan läheisyydestä . Hän ei halua menettää sinua ja minua pois yhteydestään.

Corona-virus huolestuttaa ihmisiä ympäri ihmiskuntaa. Pandemia leviää kovaa tahtia niin, että se ei ole enää hallittavissa. Pelko huomisesta on tullut lähemmäksi kaikkien ihmisten elämää. Se jopa yhdistää kaikkia kansoja nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin! On hyvä etsiä rokotetta virusta vastaan, niin pitääkin. Kaikki toimenpiteet tulee tehdä pandemian lamaannuttamiseksi. Se on ihmisen velvollisuus toisiaan kohtaan.

Tämänkin koettelemuksen kautta Jumala puhuttelee meitä ihmiskuntana ja sinuna ja minuna. Saako tämä meitä kääntymään Hänen puoleensa, jolta kaikki elämä lähtee? Se on tämänkin vitsauksen tarkoitus. Se on aina vitsauksien tarkoitus Jumalan luomakunnassa. Kaikki luomakunnan kärsimykset ja kauheudet on kannettu Golgatan ristillä. Coronan tarkoitus on viedä meidät Golgatalle, jossa kannettiin meidän sairautemme ja kuolemamme. Jumala on lähellä, Jeesus on lähellä. Hän , jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä, kutsuu meidät kääntymään ja katsomaan Häneen. Jos et ole sitä vielä tehnyt, niin tee se nyt. Silloin Coronalla eikä millään muullakaan kärsimyksellä ei ole viimeistä sanaa meidän multiemme päällä, vaan Hänellä, joka sanoo:
"Maailmassa teillä on ahdistus. Olkaa turvallisella mielellä, minä olen voittanut maailman".